tiistai 28. heinäkuuta 2015

Oodi siivoukselle


"Mahtavaa, kun meillä käy siivooja! Saa sitten sikailla ihan kunnolla."

Elokuussa häämöttää siivousurani kaksivuotispäivä, jota ajattelin kunnioittaa tällä postauksella. Koen olevani kiitollisuudenvelassa alalle, joka on tarjonnut minulle elannon jo suurimman osan opiskeluajastani. Rohkenen väittää, että siivoaminen on opiskelijoiden keskuudessa yksi "suosituimmista" töistä kassalla istumisen rinnalla. Syynä tuskin on hyvä palkka tai mukavat työajat.

Päätin auttaa kaikkia unelmatyöpaikkaansa yhä etsiviä listaamalla kaikki ne edut, joita siivousalaan kuuluu:

Voit elää päivän kerrallaan
Sitä oppii nopeasti tosielämän mindfulnesia ja carpe diemiä, kun työt ilmoitetaan aikaisintaan edellisenä iltana. "Käyhän sinulle huomenaamuna kello viisi? Muista käydä avaimet toimistolta", ei ole mitenkään harvinainen puhelu kello yhdeksältä illalla. Siivooja elää jokaisen työpäivän tunti kerrallaan, joka hetkestä nauttien!

Laihdut kiloja päivässä
Siivooja ei kovin helposti pääse lihomaan, kun kahdeksan tuntia kiipeää portaita, kyykkää toimistopöytien alla, juoksee moppi kädessä ja polkee pyörällä kohteesta toiseen. Minkäänlaisia ruokataukoja ei luonnollisestikaan ole laskettu mukaan tiukkoihin työaikoihin, ja jo pelkällä hikoilulla pudottaa pari kiloa painoa työpäivän aikana - jes!

Saat lisää tunteja vuorokauteen
Kun on menossa aamukuudeksi töihin, saa herätä ennen kuin kukkokaan jaksaa laulaa. Työpäivä loppuu yleensä viimeistään kahden maissa. Sittenpä sitä olisikin kadehdittavan paljon aikaa tehdä kaikkea kivaa - jos vielä jaksaisi jälleen liian lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen.

Löydät aivan uudenlaisen unirytmin
Siivoojana pääsee kokeilemaan, millaista on elää vauvan päivärytmillä: heräät aamulla aikaisin, syöt, käyt töissä, tulet kotiin, otat päikkärit, jotka venyvät muutamaan tuntiin, syöt, koomaat hetken sohvalla ja menet nukkumaan. Iltaisin kannattaa varautua siihen, että Pikku Kakkosen jälkeen alkaa jo mukavasti unettaa. Ysiltä ja kympiltä alkavat aikuisten sarjat voi unohtaa kokonaan!

Ja jos joskus erehtyy luulemaan, että olisi hauskaa irrotella rankan työviikon jälkeen ja vaikka eksyä tanssilattialle kavereiden kesken, on karman kosto hirveä: seuraavan päivän krapulan vuoksi nukut puolet päivästä, minkä seurauksena et saa enää illalla unta. Ja sittenkös se väsyttääkin koko seuraavan viikon kahta kauheammin. Eli jätä vain hauskuudet välistä ja keskity siihen työntekoon!


Siitä sitten vaan siivoamaan kaikki!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti