keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Talvipakkasella


Pakkasten kunniaksi kävin kuvailemassa auringonpaisteista talvimaisemaa. Kameralla sellaiset ääriolosuhteet kuin kaksikymmentä pakkasastetta ovat haastavia, ja varsinkin akku tyhjenee nopeasti. Koska en omista sellaisia turhuuksia kuin vara-akkuja, olen opetellut kantamaan akkua toppatakin tai -housujen taskussa aina, kun en kuvaa. Kun löydän sopivan kuvauskohteen, napsautan sitten akun nopeasti takaisin paikalleen.


Ylisoutajansilta ensin kaukaa (yllä) ja sitten lähempää (alla).Kylmyys ei haitannut ainoastaan kameraa, vaan myös omat näppini menivät välillä täysin tunnottomaksi. Nahkarukkaset kädessä kuvaaminen olisi jokseenkin mahdotonta, joten paljain käsinhän sitä mentiin! Voisihan sitä tietysti harkita vaikka sormikkaiden laittamista rukkasten alle : D

Talven auringonpaisteesssa voi saada todella hienoja kuvia, kun lumi kimmeltää ja kaikki on ihanan valkoista. Itse pidän todella paljon auringonpaisteessa kuvaamisesta, vaikka monen mielestä auringonvalo on hankala, koska se tekee kovia varjoja kuvauskohteisiin ja "täpliä" linssiin. Mutta jos vain on hyvä vastavalosuoja, niin kyllä se siitä!


Puut olivat rannalla ihanan huurussa.
Kuvailin myös vähän Joonasta. Takaa tulevan valon takia osassa kuvista kasvot olivat täysin alivalottuneet, mutta osa otoksista onnistui hyvin. Kokeilin myös kameran omaa salamaa apuna, koska lisäsalama ei tullut mukaan. Ei toiminut kyllä ollenkaan, niin kuin ei ikinä. Alemmissa kuvissa kokeilin huvikseni vähän radikaalimpaa muokkausta.


Itse pidän tästä ylemmässtä: koska se ei ole täysin mustavalkoinen, lopputulos on ehkä vähän mielenkiintoisempi.


2 kommenttia :

 1. Ht.netistä eksyin tänne, täältähän löytyikin tuttuja maisemia :) Hienoja pakkaskuvia, Joensuussa on kyllä kauneinta tuo joenranta hopeapajuineen niin kesällä kuin talvellakin.
  Tervetuloa vastavierailulle mun blogiin http://katkopiirto.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Minäkin löysin tänne tieni hevostallinetin kautta. Hienoja kuvia ja mukavan oloinen blogi!

  Laittaisin sinuna nuo kuvat kuitenkin suuremmiksi (about tekstin levyisiksi), jotta postaukset näyttäisivät tasapainoisemmilta, eikä kuvia välttämättä tarvitsisi klikata suuremmaksi nähdäkseen kunnolla. :)

  Oma blogini löytyy täältä: http://ikuistellen.blogspot.fi/ , tervetuloa kurkkaamaan!

  VastaaPoista