tiistai 6. tammikuuta 2015

Tarvikkeiden esittelyä


Ajattelin esitellä hieman kuvaustarvikkeitani. Niitä ei ole paljon, mutta hyvin on pärjätty! Valokuvaamisessa vannon halvempien merkkien ja käytettynä etsimisen nimeen.

Ensimmäinen järjestelmäkamerani Nikon d40 on yhä elämänsä kunnossa.

Ostin nykyisen kamerani, Nikon d90:n, lukion ensimmäisen vuoden kesänä 2010. Työskentelin koko kesän varkautelaisessa kahvilassa saadakseni rahat haluamaani kameraan, mutta silti oli syksyn alussa rahasta tiukkaa! Olisin alun perin halunnut Nikon d300:n, mutta onneksi palasin nopeasti maan pinnalle: ehkä ammattitason järjestelmäkamera ei ole aivan välttämätön tällaiselle hyvän päivän kuvaajalle. D90 oli kuitenkin nappivalinta, eikä ikinä ole tarvinnut valittaa (kuin korkeintaan omien kuvaustaitojen puutteesta..).

Sain rungon mukana kaksi putkea, jotka ovat edelleen käytössä. Yliopistoaikana kuvaaminen on jäänyt vähän vähemmälle, mutta viime syksynä sain aivan sattumalta uuden kipinän koko hommaan. Niinpä päätin panostaa pitkästä aikaa etsimällä itselleni uuden putken. Kuvaan paljon sisätiloissa esimerkiksi erilaisissa illanvietoissa, joten toiveissani oli mahdollisimman laajakulmainen putki, joka sopisi hyvin ahtaisiin tiloihin. Nykyisellä 16-55mm 3,5-5,6 putkella saan aina olla peruuttelemassa silmä kiinni etsimessä, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat ryhmäotoksiin. Lisäksi ääriasennoissa putki vääristää todella paljon, joten yritän välttää niiden käyttöä.

Rungossa kiinni Tori.fi:stä ostamani Tokina 12-24mm f4 ja vieressä Nikkorin 16-55mm.

Olen kova tekemään taustatyötä kaikille ostoksilleni, ja myös tuleva putki joutui kovaan syyniin. Löysinkin uuden hyvän sivuston, josta löytyi paljon käyttäjien kokemuksia eri objektiiveista (katso http://www.objektiivi.info/). Itse luen ennemmin nimenomaan käyttäjien kuin arvostelijoiden mielipiteitä. Ne tuntuvat usein hyödyllisemmiltä omalta kannaltani: miten laite kestää käyttöä, miltä sen ominaisuudet tuntuvat ahkerassa käytössä jne. Lopulta päädyin ostamaan Tokinan putken käytettynä ja säästin useita satasia uuteen verrattuna. Vähän jännitti niin kallis ostos, mutta objektiivi tuli pakettiautomaattiin hyvässä kunnossa! Opiskelijabudjetille käytetty ja Nikkoria halvempi merkki on todellinen pelastus.

Myös salaman hankinnassa luotin aikoinaan Nikonia halvempaan Nissin-merkkiin Kamera-lehden suosituksesta.

Sisätiloissa en voisi kuvitella pärjääväni ilman salamaa. Vasemmalla Nissinin Speedlight Di622 ja oikealla Nikonin SB-400.

Tässä hieno kotistudioni, jonka viritin kokeilumielessä näitä kuvia varten. Kaksi paperia, kirkasvalolamppu ja pöytälamppu, kokeilemisen arvoinen yhdistelmä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti