torstai 18. elokuuta 2016

(Pian) Maailman paras yliopisto


Vitsi että olin ylpeä, kun luin eilen Karjalaisesta, että Itä-Suomen yliopisto on rankattu Suomen toiseksi parhaimmaksi yliopistoksi Shanghain listalla: Helsingin yliopisto pääsi sijalle 56, ja Itä-Suomen yliopisto nousi ryhmään 301-400, johon muut suomalaiset yliopistot eivät yltäneet.

Jos siellä on joku, joka haluaa jakaa ylpeyteni ja ihailla tuloksia, tässä Karjalaisen hehkutusta:

Shanghain listalla yliopistoja vertaillaan etenkin tieteellisten tutkimusten tason perusteella. Voinen paljastaa, että rehtori Jukka Mönkkösen kommentti Itä-Suomen yliopiston "tieteelliseen tason noususta" saattoi viitata juurikin minun graduuni, joka on valmistumisensa jälkeen kerännyt suurta huomioita: sen on lukenut äidin lisäksi jo yksi opiskelijakaveri sekä parhaimmillaan ehkä yksi Tasa-arvohankkeen työntekijäkin!

No mutta vitsit sikseen. Olen oikeasti todella iloinen kotiyliopistoni menestyksestä. Joensuun psykologiallakin menee hyvin, sillä kuulemani mukaan olemme juuri saaneet ulkopuolisen rahoituksen uuteen tutkimusprojektiin. Olen itsekin harkinnut vakavasti tutkijan uraa tai ainakin väitöskirjan tekemistä. Olisihan se kiva tehdä vielä tohtoriopinnotkin samassa yliopistossa. Mutta kaikki aikanaan :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti