sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Myöhästyneet terveiset elokuultaHupsista, edellisestä postauksesta pääsikin vierähtämään todella kauan! Opinnot lähtivät rysäyksellä käyntiin heti syyskuun alussa ja olen ollut superkiireinen siitä asti. Aivan uskomatonta, miten joka syksy yllätyn opintojen työmäärästä yhtä paljon. Ehkä tämä liittyy siihen samaan kuuluisaan ilmiöön, että talvi aina yllättää autoilijat: sitä vaan ei halua tajuta, että nyt ollaan taas tosipaikan edessä :D

Seuraavassa postauksessa ajattelin kertoa enemmän opinnoistani, sillä haluan kertoaa meneillään olevasta psykologisen arvioinnin kurssista. Kurssilla käydään läpi niin kognitiivisten kykyjen kuin persoonallisuuden arviointia psykologin työvälineinä. Paljon on kyllä tullut opittua ja kerron mielelläni pian lisää! Sitä ennen voi halutessaan lukaista viime syksyn postaukseni, jossa kerroin millaista oli osallistua älykkyystestiin asiakkaana eikä psykologina.

Nyt kuitenkin haluaisin vielä hetkeksi palata tuohon ihanaan elokuuhun kuukausi sitten, kun kävimme Joonaksen kanssa lempikaupunkikohteessamme Tukholmassa. Kävimme siellä suunnilleen samaan aikaan viime vuonna (ja fiilistelin matkaa silloinkin kuvilla) ja päätimme lähteä uudestaan, sillä nähtävää jäi viimeksi vielä paljon, mutta aikaa matkusteluun oli hyvin vähän kesätöiden ja opintojen alun välissä. Niinpä varasimme lennot ja suuntasimme kohti Södermalmin Mosebacke Hostelia. Tässä muutamia fiiliksiä reissusta:

Tukholman vanhin konditoria Vete-Katten oli todellinen helmi! Niin kahvila itsessään kuin annokset olivat ilo silmälle.

Meidän hyvinkin ruokapainotteisen matkan yksi kohokohta oli ehdottomasti vegaaniravintola Chutney, jossa oli tarjolla halpaa ja hyvää kotiruokaa sekä tukholmalaisia hipstereitä.


Olen kuullut usealta taholta ihmettelyä, kuinka jaksoimme mennä Tukholmaan edes yhden, saati sitten kaksi kertaa. No, minäpä paljastan nyt jotain jännää: se, joka sanoo, ettei Tukholmassa riitä nähtävää, on käynyt korkeintaan keskustassa sen muutaman tunnin ajan, jonka risteilyalus seisoo satamassa. Tukholma on täynnä kaikkea mielenkiintoista. On kulttuuria, mahtavia etnisiä ruokapaikkoja, kirppareita, istuskelupaikkoja, upeita rakennuksia, maisemia ja puistoalueita.

Viime vuonna meillä jäi moniakin paikkoja näkemättä, joten tällä reissulla yritimme paikata noita sivistyksellisiä aukkojamme vierailemalla Moderna Museetissa, Fotografiskassa eli valtavassa valokuvauksen mekassa, kuninkaanlinnassa sekä tietenkin viime vuonna avatussa Mall of Scandinaviassa. Kyseinen ostoskeskushan ei edes sijaitse Tukholmassa vaan Solnassa, joten menimme metrolla niin pitkälle kuin pääsimme ja kävelimme pari kilometriä asemalta ostarille pelkän Google Mapsista otetun näyttökuvan avulla, sillä eihän meillä tietenkään ollut karttaa tai nettiä käytettävissä :D Se olikin hauska reissu ja ostari todella oli hienoin ja suurin, mitä olen nähnyt. Päätin, että sieltähän en voi lähteä tyhjin käsin, joten löysin kuin löysinkin jotakin ostettavaa - kaksi pakettia Lindtin suklaata.


Ihana auringonlasku Mall of Scandinavian pihalla.

Pakkohan se oli muodon vuoksi käydä kuninkaanlinnassa, joka osoittautui odotusten mukaisesti kalliiksi turistirysäksi.

Parasta kuninkaanlinnassa oli paitani värinen kaakeliuuni :D

Kokonaisuudessaan toinen Tukholman-matkamme oli ihana irtiotto arjesta. Oli kivaa liikkua paikasta toiseen kun jo osasi paikkoja, kuten katujen ja kaupunginosien nimiä. Tukholma on myös mukavan ruokavalioystävällinen paikka, eikä gluteenittomuuteni tuottanut mitään ongelmia, vaan päinvastoin: valikoima oli huomattavasti parempi kuin Suomessa. Ihmiset olivat mukavia ja asiakaspalvelijat halusivat yrittää ymmärtää, kun harjoittelin ruotsin kielen lausuntaani ahkerasti joka paikassa :D


Tukholman metro oli todella kätevä, emmekä käyttäneet muita kulkuneuvoja. Maineensa mukaisesti metroasemat olivat todella kauniita ja jokaisella oli oma teemansa.

Moderna Museetissa eli modernin taiteen museossa oli tarjolla Picassoa, Dalia... ja todella kummallisia installaatiota.

Kunnon turistit ottavat kuvia vaikka Monkin portaikossa!

Lopuksi vielä tällainen normaali kuva Tukholmasta. On se sitten kaunis paikka :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti