torstai 23. kesäkuuta 2016

Paljon Onnea Vaan!


Pikkulinnut lauloivat, että Joensuun psykologian pääsykoetulokset valmistuivat jo. Hirveästi onnea kaikille sisäänpäässeille! Toivottavasti ehditte toipua kevään ponnistuksesta ennen syksyä, sillä silloin elämässänne alkaa aivan uusi luku. Kunpa tulisitte rakastamaan Joensuuta ja Itä-Suomen yliopistoa kuin minä! Viime vuonna väkersin tämmöisen tekstin sisäänpäässeille. En takaa, että se on edelleen sataprosenttisen ajankohtainen, mutta ainakin se voisi toimia viitteellisenä muistilistana :)


Kaikki hakijat eivät kuitenkaan päässeet sisään, vaikka olisivat olleet kuinka ahkeria. Se on todella harmi, ja itselle pitää antaa tilaa surra tilannetta. Jos on yrittänyt kaikkensa, on pettymyksen tunne varmasti aivan valtava.

Jossakin vaiheessa olisi hyvä pohtia, voisiko motivaatio kuitenkin riittää siihen, että hakisi vielä uudelleen. Ei ole mikään häpeä, ettei heti pääse sisään: monet nykyisetkin opiskelijat ovat joutuneet yrittämään useaan kertaan. Pitää vain käydä itsensä kanssa vakava keskustelu siltä, tuntuuko psykologia niin siltä omalta alalta, että pääsykokeeseen haluaa lukea vielä kerran. Voi olla helppokin arvata, mistä sisäänpääseminen jäi kiinni. Silloin on hyvinkin mahdollista, että seuraavalla yrityksellä saisi petrattua.


P.S. Minunkin opiskeluelämässäni on tapahtunut suuria. Kerron niistä myöhemmin, sillä nyt haluan, että keskitytte vain omien saavutustenne ihailemiseen!

2 kommenttia :

  1. Sain eilen tietää päässeeni 1. varasijalta pitkän odotuspiinan jälkeen, aivan mahtava fiilis! Blogisi tekstit motivaatiosta ja lukemisprosessista antoivat tukea ☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, paljon onnea sinulle ja tervetuloa Joensuuhun! :) kiva kuulla että blogista oli apua!

      Poista